Brenda in Australië: ‘Ik werd niet als au pair beschouwd, maar als grote zus’

Brenda
Au Pair
23 juni 2020

De kids naar school brengen, lunchen met andere au pairs… Brenda was au pair in Australië en vertelt in een notendop over haar ervaringen Down Under. Let wel op: na het lezen van dit blog kun jij geen ‘nee’ meer zeggen!

Au pair in het buitenland

Na vele banen in de kinderopvang en weer geen vast contract door alle bezuinigingen, besloot ik om als au pair in het buitenland aan de slag te gaan. Ik koos voor Australië, omdat ik dacht: als ik het ga doen, dan doe ik het ook goed en ga ik ver weg. Uiteraard is Australië ook een prachtig land met vele bezienswaardigheden en een heerlijk klimaat.

blog-brenda-australie-au-pair-1

Naar Australië

Na allerlei dingen al maanden van te voren te regelen, kwam dan de dag dat ik vertrok. Met vele knuffels en tranen op Schiphol en zelfs met de gedachte ‘Waarom ben ik er ooit aan begonnen?’, stapte ik het vliegtuig in en maakte ik de lange reis naar Down under. De dag van aankomst sliep ik eerst een nachtje in een hostel. Ik landde heel vroeg in de ochtend op Nieuwjaarsdag. Het was erg warm, maar heel grijs en regenachtig buiten en zó rustig op straat dat je je toch wel een beetje klein voelt in een nieuwe ‘wereld’. De volgende dag werd ik opgehaald door een taxi die mij naar het vakantieadres van mijn gastgezin bracht. Het moment dat ik binnen kwam, voelde ik mij meteen welkom. Ik werd onthaald met knuffels en verlegen lachjes van de jongens waarvoor ik zou zorgen!

blog-brenda-australie-au-pair-2

Genoeg vrije tijd

Na de vakantie was het tijd voor het echte werk. Het gezin woonde in Melbourne en vlak bij het centrum. Erg fijn, want ik was zo in de stad. De jongens van drie en zes jaar bracht ik naar de opvang en school. Soms had ik de jongste een dagje thuis en dan gingen we vaak leuke dingen doen, zoals naar de stad, Sealife, dierentuin, zwemmen etc. Als de jongens op school zaten dan zorgde ik dat hun kamers netjes waren, hun kleding en schooluniformen netjes in de kasten hingen en deed ik lichte huishoudelijke taken die ik normaal thuis ook zou doen. Ook had ik genoeg vrije tijd om met andere au pairs af te spreken om te lunchen of een paar uurtjes te zonnen op het strand. Daarna was het weer tijd om de kids op te halen. Vaak gingen we nog even naar het park of naar de speeltuin om te spelen en dan naar huis om te koken en te eten en vervolgens was het badtijd. Na het badderen kwam vaak mijn host mom alweer thuis. De kinderen werden naar bed gebracht en daarna at ik altijd gezamenlijk met mijn gastouders. Koken deden wij om de beurt want zij, maar ook ik zijn gek op koken!

blog-brenda-australie-au-pair-3

Grote zus

Wat vooral erg leuk was aan mijn gezin, is dat ik echt deel van de familie was. Ik werd niet als au pair beschouwd, maar echt als grote zus. Ik ging mee naar familiebijeenkomsten en werd daar ook beschouwd als familie. Ik ging vaak met ze op stap of uit eten. Verder had ik ook echt mijn eigen leven daar. Ik heb veel Nederlandse meiden ontmoet waarmee ik in het weekend gingen shoppen, naar het strand ging, lunchen, uit eten en stappen. Het is heel makkelijk om mensen te ontmoeten via Facebook, maar je moet er wel een beetje actief mee bezig zijn en niet denken: het komt wel. Ik heb echt een topervaring gehad. En als ik een tip mag geven: kies niet te gehaast een familie! Probeer met een aantal gezinnen een Skypegesprek te houden, want zo leer je elkaar het beste kennen. Ook kunnen kinderen in Australië vrij pittig zijn, sta daarom sterk in je schoenen.

blog-brenda-australie-au-pair-4

Als ik in één zin zou moeten vertellen waarom je deze ervaring zou moeten aangaan, dan zou ik zeggen: dat kan niet. Er is zoveel te zien en te doen in Australië en de hele ervaring is goed voor je zelfvertrouwen en zelfstandigheid! Ik heb ook nog een groot stuk door Australië mogen reizen en het is gewoon onbeschrijfbaar wat ik allemaal heb gezien! Als ik dan toch iets moet zeggen in één zin dan wordt het: GO FOR IT!

Au pair in Australië zijn is leuk, goed voor je zelfvertrouwen en je cv. Wil jij net als Brenda Down Under gaan? Bekijk je mogelijkheden voor au pair in Australië of kijk eens naar bijvoorbeeld au pair in Amerika of Europa.

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.