Kim is in april dit jaar het vliegtuig ingestapt om haar avontuur als au pair in Australië tegemoet te gaan. Kim vertelt in deze blog alles over de indrukwekkende en enge dieren van Australië!
The beginning
Mensen in mijn omgeving die hoorden van mijn plannen om au pair in Australië te gaan worden, kwamen regelmatig naar me toe met artikelen of filmpjes over allerlei enge en vooral ook dodelijke dieren. Ik raakte al bijna gewend aan alle verhalen en foto’s van spinnen, haaien, krokodillen en andere “enge” dieren. En toen was mijn reis eindelijk daar; op naar het land met de meeste dodelijke dieren. Toen ik aankwam, hier in Brisbane, vertelde mijn hostfamilie me dat alles wat je ziet aan insecten niet dodelijk is. Ik moest me meer zorgen maken over de insecten die ik niet zag. Toen ik voor de eerste keer ging zwemmen in de zee was het advies van mijn hostfamilie dat ik binnen de vlaggen van de lifequards moest zwemmen. Daarnaast moest ik niet meer gaan zwemmen als de zon onder was. Dat heb ik natuurlijk braaf opgevolgd. Het zwemmen tussen de vlaggen heeft te maken met de stromingen en het zicht van de lifequards vanwege de haaien.
Ik ben niet bang!
Ik woon nu al ruim 4 maanden in Brisbane en de enige insecten waar ik kennis mee heb gemaakt zijn gekko’s, mozzies (muggen) en een aantal huntsman spinnen. Echter moet ik wel bekennen dat het nu winterperiode is hier. Desondanks de vele mensen die me “bang” hebben gemaakt met alle dodelijke dieren hier in Australië, maak ik me daar eerlijk gezegd geen zorgen over. Ik denk dat het vooral neerkomt op een beetje logisch nadenken en gezond verstand. Het is hetzelfde als dat je op vakantie gaat je geen kraanwater drinkt en oppast met straattentjes.
Koala’s, kangoeroe’s en nog veel meer
Naast alle dodelijke dieren in Australië, zijn er ook zoveel mooie dieren en fantastische natuurgebieden. Koala’s, kangoeroe’s, walvissen, dolfijnen en nog zoveel meer en dit alles is gewoon te zien in het wild. En natuurlijk kun je deze dieren ook vinden in dierentuinen en aquariums, zoals overal in de wereld. Een vogel die hier ontzettend veel voorkomt is de kookaburra; het is een prachtige vogel om te zien, maar dat geluid! Ik word er in ieder geval regelmatig mee wakker gemaakt en fijn is het niet kan ik je vertellen. Samen met vrienden gaan we geregeld naar een nationaal park; vooral naar degene met prachtige watervallen. Ook zijn er hikes in overvloed in de omgeving; au pair in Australië zijn is zo ontzettend prachtig. Ik dacht van tevoren dat het me wel zou gaan vervelen, maar ik kan met mijn hand op mijn hart zeggen dat het echt niet verveeld. Ik blijf me dan ook verbazen over de grootte van de bomen en de afwisseling van regenwoud en bos wat je allemaal binnen een wandeling kan ervaren.
De herfst
Het voordeel is nu wel, dat aangezien het winter is de wandelingen echt prima te doen zijn. Ik heb als au pair in Australië het geluk in Brisbane te wonen, hier is het wel wat frisser maar zeker niet zo koud als in Sydney of Melbourne. Toch loop ik ook hier met lange broeken en vesten aan en heb ik het wel echt koud gehad. De temperatuur daalt enorm als de zon onder is, waardoor de overgang vrij groot is. Daarentegen heb ik het wel minder koud dan mijn hostfamilie. Zij lopen al in winterjassen en hebben sjaals om e.d. Het contrast tussen hoe de mensen de kou ervaren is een grappig gezicht. De een loopt rustig op blote voeten met een korte broek en een hemdje, terwijl de persoon naast hem/haar met laarzen, lange broek, trui en jas aan het nog koud schijnt te hebben. We gaan inmiddels langzaam aan weer richting de lente en dat is te merken. Mijn vest mag regelmatig thuis blijven en de slippers mogen weer aan!
Zelf ben ik in april, de herfstperiode, aangekomen. Ik hoorde echter wel dat het veel warmer was dan normaal. De echte zomer hier in Queensland heb ik nog niet ervaren dus daar kan ik je helaas nog niets over vertellen. Waarschijnlijk ben ik tijdens de zomer ook nog in the outback waar het nog warmer is. Ik ga het meemaken en ik ben zeker nieuwsgierig naar hoe het zal zijn om kerst en oud en nieuw in de hitte te vieren. Om af te sluiten met een grapje, wat mijn hostdad altijd zegt over krokodillen; jullie Nederlanders hoeven je geen zorgen te maken het zijn meestal de Duitsers die worden opgegeten.
Dit is het avontuurlijke verhaal van Kim. Wil jij ook graag Australië ervaren zoals Kim? Word dan au pair in Australië en bekijk jouw mogelijkheden!